Kärlekens Cirkel

Gudinnor, fantasier, zodiaken, stjärnor, grafik, design, magi, häxor, vargar, naturen, ockultism, myter
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Ogräs dödar tumörceller

Go down 
AuthorMessage
Runa
Admin
avatar

Posts : 38
Join date : 2010-07-16
Age : 55
Location : Göta Land

PostSubject: Ogräs dödar tumörceller   Sat Jul 17, 2010 6:42 pm

Ogräs dödar tumörceller
Jordbrukare i Australien odlar ogräset rävtörel åt det danska läkemedelsföretaget Leo Pharma. Ett ämne från växten, Euphorbia peplus , avlägsnar effektivt en föregångare till hudcancer och bör finnas på hyllorna under 2012.

Ett ämne i rävtörel har visat sig ha en otroligt effektiv effekt på hudförändringar aktiniska keratoser, en föregångare till hudcancer orsakade av solen, vilket i vissa fall kommer att utvecklas till skivepitelcancer.

Effekten är så bra att det danska läkemedelsföretaget Leo Pharma planerar att lansera en produkt baserad på växtmaterialet på marknaden under 2012.

Ämnet har två olika verkningsmekanismer som kompletterar varandra. I den första angrips tumörceller genom direkt celldöd genom att förstöra cellernas energiproducerande mitokrondrier och öka kalciumnivån i cellerna, vilket för en del tumörceller leder till döden.

Därefter aktiveras immunsystemet, så de vita blodkropparna lockas att hitta och undanröja kvarvarande tumörceller. Dessutom aktiveras immunförsvaret att känna igen de specifika tumörcellerna , vilket tros vara orsaken till att tumören inte kommer tillbaka.

"I Australien har den vita saften från denna växt länge använts som folkmedicinen mot sådana hudcancer och vårtor. År 1998 började en australier som tittat på anläggningen, att isolera detta ämne, säger Thomas Nedergaard Jensen, projektledare för arbetet med den nya produkten från Leo Pharma.

Australiska arbete resulterade i den australiska-amerikanska bioteknikbolaget Peplin som Leo Pharma köpte under 2009 för nästan 1,5 miljarder kronor.

Ska behandlas i tidigt skede

Aktiniska keratoser ses som fjällande röd-bruna och grova fläckar på huden, oftast i ansiktet eller skallen, armar, bröst och händer. Den kallas också solkeratoser eftersom det beror på ackumulerade solskador i huden. Det är oftast äldre personer som drabbas. Keratos genomsnittlig ökning av hud hornlag och Aktis medel (sol) strålning på grekiska.

"Aktinisk keratos är en föregångare till den typ av hudcancer som kallas skivepitelcancer. Det är därför viktigt att få upp den i föregångaren. Annars är det uppskattats att det finns ungefär 60 till 10 procent risk att utvecklas till skivepitelcancer och 60 procent av fallen med skivepitelcancer hade atkinisk keratos som föregångare, säger Thomas Nedergaard Jensen.

Aktinisk keratos är vanligt, så marknaden för den nya behandlingen är stor.

"Cirka 58 miljoner människor lider av det i USA och i Australien andelen drabbade verkligen hög - 40-60 procent av den vuxna befolkningen har denna aktiniska keratoser. I Europa är det nog 10 procent. De ökar snabbt eftersom vi utsätter oss för så mycket sol och solarium. Ju mer solskador att bygga upp i huden, desto större är risken att de utvecklas”, sade han.

Bra resultat

Leo Pharma:s narkotikapolitik har nu testats i fyra fas-tre studier med cirka 250 patienter i varje studie. De har behandlats antingen med en placebokräm eller med rävtörelsubstans inom ett fem gånger fem centimeter med fyra till åtta skador aktinisk keratos. Därefter har studerat på resultaten efter två månader och efter ett år.

Studier har gjorts på såväl kroppen såsom händer, armar och bröst som skalle och ansikte. På kroppen var det behandlade området helt fritt från både befintliga och nya skador efter två månader hos mer än 34 procent av patienterna, medan den var 42 procent av patienterna som testade den på ansikte och hjässa.

Hälften av de patienter som hade testat det på kroppen, visade att mer än 71 procent av lesioner var borta efter två månader, medan mer än 83 procent av lesioner var borta hos hälften av dem som fick efter behov i ansiktet och skallen. Om skadorna inte försvinner helt, kan behandlingen upprepas och de mest oregelbundna tumörerna kan frysas bort.

"Resultaten är mycket bra jämfört med andra produkter på marknaden. Och våra produkter endast bör appliceras en gång dagligen i två till tre dagar, medan konkurrerande produkter bör används två till fyra veckor och så länge som tre månader, säger projektledaren.

Han tillägger att den observerade biverkningar som kan uppstå är lokal irritation. Man kan också sälja den nya produkten till konkurrenskraftiga priser och det finns inte någon produkt på marknaden idag som har visat effekt både i ansiktet och kroppen med så kort behandlingstid.

"Vi hoppas att vår produkt kommer att vara förstahandsval behandling av aktinisk keratos, och vi kommer att erbjuda patientutbildning om vad aktinisk keratos är med budskapet att det finns många som inte vet vad det är och därför inte får behandling."

Är medicinering australiska fält

Konkurrerande produkter extraheras inte direkt från plantor, så som Leo Pharmas. Danskarna har helt enkelt fått bönderna i Queensland i Australien att odla ogräset i ett antal områden.

Örten är ganska vanlig och utbredd i naturen - även i Danmark. I Danmark finns det bara en växtsäsong, medan man kan uppnå tre om året i Australien. Utvinningen av det verksamma ämnet skall också ske i Australien.

Växterna odlas, skördas, torkas och finfördelade. Sedan görs en helt normal extraktion, varefter det vidtar en rad reningsprocesser. Konsten är att hitta och få den rena vita substans av växterna, som också tillverkar många andra liknande ämnen. Av flera ton växtmaterial kan bara några gram av den aktiva substansen utvinnas.

Kan köpas i 2012

Leo Pharma testar nu om växtämnet är också effektivt mot andra sjukdomar, som de har höga förhoppningar om. Men först handlar det om aktinisk keratos.

"Vi har en relativt aggressiv tidslinje. Nu har vi all dokumentation på plats, så vi räknar med att lämna in ansökan om godkännande till myndigheterna på försommaren nästa år. Du kommer att kunna köpa produkten i 2012 om allt går bra och det gör faktiskt, säger Thomas Nedergaard Jensen.

Förvärvet av bioteknikföretag och lanseringen av den nya produkten är en del av en strategi för att Leo Pharma tillväxt i framtiden trots att patent på befintliga produkter kommer att löpa ut.

Orginalartikel
http://ing.dk/artikel/109477-ny-dansk-medicin-stof-fra-ukrudt-draeber-tumorceller-fra-solbadning

Se även:
http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article261515.ece
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/euphorbia/eupho/euphpep.html
http://www.alternativjournalen.se/nyheter/ogras-dodar-tumorceller-4740894

_________________
Minns vem du är och varför du är här!
Back to top Go down
View user profile http://vetteljus.org/karleken
 
Ogräs dödar tumörceller
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kärlekens Cirkel :: Magi & Häxor :: Gudinnans Cirkel :: Formel frågor-
Jump to: